Istorijski
arhiv

"Timočka krajina" Zaječar

[ Home ][ O Arhivu ][ Fondovi i zbirke ][ Izdavačka delatnost ][ Izložbe ][ Dešavanja ][ Sadržaj ]
   

Dešavanja

 
 

 
    Zaječar, 18.6.2013.
Otvorena izložba dokumenata i fotografija
„50 godina prijateljstva i saradnje Jugoslavije, Srbije i Alžira”

U Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ Zaječar dana 18.6.2013. godine, otvorena je izložba „50 godina prijateljstva i saradnje Jugoslavije, Srbije i Alžira”
Izložba je priređena u saradnji sa Arhivom Jugoslavije, a sadrži fotografije i dokumenta, koja svedoče o saradnji dve zemlje (zvanična dokumenta i pisma koja su razmenjivali visoki funkcioneri dve zemlje). Fotografije i dokumenta govore o prijateljstvu našeg naroda i naroda Alžira još iz vremena oslobodilačkog rata za nezavisnost od Francuske kolonizacije (1.11.1954 – 5.7.1962), ali i diplomatskim odnosima nakon toga, postavljenim ambasadorima, međudržavnim sporazumima koje su potpisale dve zemlje od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1962. do 2012. godine (Izložba „50 godina prijateljstva i saradnje Jugoslavije, Srbije i Alžira” otvorena je u Beogradu 6. decembra 2012.).

Na otvaranju gostujuće izložbe Arhiva Jugoslavije u Zaječaru govorili su njegova ekselencija ambasador Alžira u Beogradu, gospodin Abdelkader Mesdoua, Miladin Milošević, v.d. direktora Arhiva Jugoslavije i Žika Rakić, v.d. direktora Istorijskog arhiva „Timočka krajina“ u Zaječaru, koji je pozdravio prisutne zvanice.

Njegova ekselencija ambasador Alžira, gospodin Abdelkader Mesdoua je pre otvaranja izložbe u Arhivu održao predavanje na Fakultetu za menadžment u Zaječaru na temu: „Alžir – juče, danas, sutra“.

 
               
 

 
[ Home ][ O Arhivu ][ Fondovi i zbirke ][ Izdavačka delatnost ][ Izložbe ][ Dešavanja ][ Sadržaj ]
Istorijski arhiv "Timočka krajina"
Srbija, 19000 Zaječar, Nikole Pašića 160.
tel/fax: (+381 19) 425-490; 420-285, E-mail: arhivzaj@open.telekom.rs 
 
  Design: Infotrend