Istorijski
arhiv

"Timočka krajina" Zaječar

[ Home ][ O Arhivu ][ Fondovi i zbirke ][ Izdavačka delatnost ][ Izložbe ][ Dešavanja ][ Sadržaj ]
   

Dešavanja

 
 

 
    17.6.2010.
Izložba fotografija i fotokopija fotografija
„Sportska fotografija Jovana Jotovića“

povodom pet decenija rada
 
   


U Galeriji Istorijskog arhiva "Timočka krajina" u Zaječaru 17. juna 2010. godine otvorena je izložba „Sportska fotografija Jovana Jotovića“ povodom pet decenija rada ovog vrsnog fotografa.
Jovan Jotović, rođen je 20.01.1935. godine u Zaječaru i bavi se fotografijom od 1958. godine. Njegova orijentacija je sportska fotografija. Snimio je poznati "Jovče" na hiljade fotografija sa motivima iz raznih sportova. Nekada je Jovan Jotović bio aktivan sportista i sportski radnik. Svojevremeno je bio biciklista i fudbalski sudija, nekih 20 godina. Radio je za mnoge listove - Timok, Žurnal, Politika, Politika ekspres, Sport, AS, Večernje novosti, Timočka krimi revija i druge, koje su objavljivale njegove fotografije sa sportskih terena.
I danas, posle pet decenija rada i dalje se aktivno bavi sportskom fotografijom, beležeći za istoriju najzanimljivije sportske događaje svojim fotoaparatom, ne samo u Zaječaru, već i širom Timočke krajine.
Izložbu u ime Istorijskog arhiva "Timočka krajina" Zaječar priredili su: Živković Dragan, Janković Zoran i Januzi Agim.
O izložbi i jubileju govorili su Velibor Todorov - direktor Arhiva u Zaječaru, Jovan Jotović, autor fotografija i Ivan Joković - predsednik Skupštine Grada Zaječara, koji je otvorio izložbu.
 

 
   
   
 
               
 

 
[ Home ][ O Arhivu ][ Fondovi i zbirke ][ Izdavačka delatnost ][ Izložbe ][ Dešavanja ][ Sadržaj ]
Istorijski arhiv "Timočka krajina"
Srbija, 19000 Zaječar, Nikole Pašića 160.
tel/fax: (+381 19) 425-490; 420-285, E-mail: arhivzaj@open.telekom.rs 
 
  Design: Infotrend